Jeugdtandzorg op wielen voor kinderen op de basisschool in Zoetermeer

De tandarts van Jeugdtandverzorging Zoetermeer bezoekt ieder halfjaar de basisschool van uw kind met onze Dental Car. In de Dental Car staat een echte tandartsstoel en geven wij poetsles bij de spiegel. 

De Dental Car

De Dental Car staat twee keer per jaar bij bijna elke basisschool in Zoetermeer en Benthuizen. Uw kind wordt samen met klasgenootjes uit de klas gehaald voor een tandartsbezoek in onze tandartsenbus.

Als uw kind in groep 1 of 2 zit, is deze controle-afspraak altijd met  ouder/verzorger erbij (de ouder haalt vooraf dan zelf het kind uit de klas). 

 

In het Dental Car-schema ziet u op welke datum de Dental Car bij de basisschool van uw kind is. Ook ziet u welke tandarts dan meekomt. 

Wat doen we in de Dental Car?

Om te zien of het poetsen goed gaat, kleuren we de tanden met een kleurtest. Aan de kleur die achterblijft na het spoelen, kunnen wij zien waar de tandplak zit. We oefenen met de kinderen om goed te poetsen vooral op deze plekken. Daarna controleert de tandarts het gebit. Als er een behandeling nodig is, plannen wij een behandelafspraak in en ontvangt u per email een bevestiging. Ook krijgt elk kind een papieren kaartje mee met de bevindingen van de tandarts.  

Groep 6

Als uw kind in groep 6 zit, krijgt u als ouder per mail een uitnodiging om met uw kind naar onze tandartspraktijk aan de Denemarkenlaan of naar onze Dental Car bij de school te komen. Uw kind is dan volop aan het wisselen. Wij maken dan een röntgenfoto en controleren de stand van het gebit, zodat de tandarts een advies kan geven over eventueel een beugel en de benodigde zorgverzekering.  

Poetsfilmpjes

Zelf je tanden poetsen

Alg. informatie over tandenpoetsen

Goed Poetsen is de basis van een gezond gebit. Neem contact op voor meer informatie over de Dental Car!

Meer informatie?